...


Therese Sennerholt via Lotta Agaton


Smiley Black SS11


Acne

Om det inte vore för att jag har shoppingstopp, efter alla julklappsinköp och därefter mellandagsrean, skulle jag klicka hem den här ringen direkt. Den är så himla snygg! Fast så är Acne en mästare på snygga produktbilder också.

Dan före dan


Idag har det eldats i adventsljusstaken.


Fikade lite lussebulle och jättegod apelsin


Hjälpte till att klä granen


Jag slog även in alla mina julklappar. Det tog tid...


Innan middagen passade jag på att baka lite skurna pepparkakor.

Tänk vad mycket man hinner med när man är helt ledig. Köpte även en sista julklapp idag så nu känner jag mig riktigt nöjd med alla inköp. Hoppas mottagarna blir glada. Pepparkakorna jag bakade är förresten himla goda. Det är bl a rivet citronskal i degen vilket ger en extra smakdimension eller vad man ska kalla det. Receptet hittade jag här. Måste nog göra en till degsats när jag kommer hem. Hoppas ni alla får en underbar julhelg!

I mitt sovrumsfönster



I mitt sovrumsfönster hänger den här plexiängeln. Jag köpte den på Åhléns för många år sedan och sedan dess har den fått hänga i sovrumsfönstret varje jul. Det blir så mysigt sken av den.

På min önskelista


Byredo

Här är lite saker som jag skulle bli himla glad över om de låg inslagna under granen till mig.

Doftljus Byredo - Bibliothèque
Glödlampsslingor från Granit
Golvlampa Ikea PS Svarva
Glasask Iittala Vitriini
Glasunderlägg Manhattan från Svenskt Tenn
Underlägg med världskartan (alla världsdelar)
Handkräm från Molton Brown
Presentkort på spa
Bestick Iittala Piano
Vita sängkläder av egyptisk bomull från Hotell Avalon
Armband Mini Twosome av Efva Attling (jag vet inte om kärleken övervinner allt, men jag tycker armbandet är så himla fint)

Ganska många saker och en del rätt dyra, men det är tur att man får önska sig vad man vill. Önskar ni er något speciellt?

Vogue on Vogue


Door Sixteen (eg. Shrubrub)

14 nummer av tyska Vogue i lager på varandra. Rätt häftigt. Blir som ett konstverk.

Smyckat




p1 Jak&Jil, p2 minns ej, p3 fashiontoast

På något sätt så känns smycken och accessoarer mer intresssant än kläder just nu. Enkla kläder kan så lätt kombineras ihop med till exempel en helt galen ring eller ett stort armband. Överst otroligt snygga armbandet The Claw av Pamela Love (inte gratis) fint ihopkombinerat med klockan. Sen har vi skalbaggen. Jag är så glad över min skalbagge. Den är lite galen på något sätt, men ändå så himla fin. Sen har vi bilden längst ner. Lite mycket för min smak, men Rumi får alltid till det så fint på hennes sätt.

Ljusstakar


Ikea Livet Hemma

Helt undebar inspirationsbild från Ikea Livet Hemma. Älskar det vita, ljusstakarna och bordet på hjul. Jag har faktiskt köpt mig fyra stora hjul till ett soffbord, men jag har inte fixat själva bordet ännu. Om jag får panik och mina idéer inte riktigt kommer att funka kan det här vara en nödlösning. Rätt snygg sådan, men kanske inte så praktisk.

Sadlat med päls


Kopenhagen Fur

Himla synd att jag bara hittade en så liten bild, men jag var tvungen att visa den ändå. Helt underbara pallar designade av Josephine Dohlman för Kopenhagen Fur. Något att ställa framför brasan kanske?

Same same but different



p1 Stockholm Streetstyle, p2 Hanneli Mustaparta

Så lika, men ändå olika. Himla fint är det i alla fall med en blus under en stickad tröja med stor och lös halsringning. Gillar även materialmixen de fått till med nederdel av skinn och helsvart kan aldrig bli fel. Lite synd att jag inte äger någon av väskorna. Jag har ju dock favoritväskan från COS som jag använder i stort sett varje dag. Det var ett riktigt bra köp.

Manhattan igen...


Svenskt Tenn

Det här är ett mönster som jag inte tröttnar på och jag älskar min bricka med samma mönster. Om jag inte hade haft rosa och lila som accenter i mitt hem nu hade jag fyllt min soffa med mönster av Josef Frank. Då hade den här kudden blivit den första. Något att längta till den dagen jag tröttnar på kuddarna jag har nu.

Temptation


Therese Sennerholt via Lotta Agaton

Från och med idag kan man köpa de finaste vykorten hos Therese Sennerholt. Hon gör många fina citattavlor och vykorten ovan blir en billigare variant om man nöjer sig med en mindra tavla. Citatet längst till vänster är väl människan i ett nötskal, eller? Bilden ovan är otroligt fin och inspirerande om inte annat. Ett sätt att hänga upp årets julkort på kanske? En lina, några klädnypor och så julkorten då om man får några. Annars kan man hänga upp inspirerande och fina bilder bara.

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på [email protected]
RSS 2.0