Vintage mint


finheter

Förra helgen fick jag en fix idé. Jag åkte ner på stan, slank in på Kicks fem minuter innan stängning och köpte mig ett mintgrönt nagellack. Jag gillar det väldigt mycket i teorin, men jag får se hur mycket jag faktiskt kommer att använda det. Kan tänka mig att det är fint ihop med en vit böljande sommarklänning, men just nu känns den där klänningen väldigt långt borta. Ett lack som jag använder desto mera är OPI Sweet heart. Till höger ett matt lack You don't know Jacques. Tycker i alla fall att de bildar en fin trio.

Vårlängtan


Vagabond

Den här bilden ger mig ännu mer längtan efter våren. Känslan förstärks desto mer av att snön har vräkt ner här sen igår kväll. Jag tycker att det räcker nu. Bilden är i alla fall från Vagabond SS10. Vagabond är för övrigt ett av mina favoritskomärken och jag både ballerinaskor och stövlar som jag är jättenöjd med. Skor av riktigt skinn som dessutom inte är superdyra och håller flera år.

Inred med konst







Sköna Hem

Det är fint att inreda med konst. Mina favoriter är första och sista bilden. Såna där byggmodeller som dinosaurien på bilden längst ner är himla roliga att bygga ihop. Jag köpte på Muji Åhléns City för några år sedan. Hade tur och lyckades få tag i alla fyra - en sköldpadda, en val, en fågel och en mammut. De är dock inte så stora som dinosaurien på bilden. Tror att de har haft byggmodeller efter det också fast i kartong.

Boyy bag


Boyy

Två riktigt snygga väskor från Boyy. Jag skulle vilja ha båda. De här tror jag är från höstens kollektion, men den här från SS10 är också snygg. Finns matchande plånbok samt en hel del andra modeller, men den här är modellen gillar jag mest.

Tantvarning


The Sartorialist

Lite tantvarning, men jag kan ändå inte låta bli att tycka den här damen är väldigt söt. Jo hon ser ut som en liten dam faktiskt, men se alla fina färger hon blandat och lyckats få ihop så fint. Fast det enda jag skulle vilja ta rakt av är hennes väska och möjligen handskarna.

Trött på snön


The Sartorialist

Lite trött på snö, vinter och kyla nu. Det är fortfarande bara februari och jag bor ganska långt norrut i Sverige, men jag har i alla fall tröttnat. Drömmer om en lång och varm sommar. Jag har hört att en vinter med mycket snö betyder just att det blir en varm sommar. Hoppas verkligen att det stämmer.

Njutbar









finheter

Favoritstället i Malmö var Njutbar. Mysigaste stället och godaste brunchen. De hade även en liten delikatessdisk med olika korvar och ostar. Vi köpte en korv och lite Gruyèreost och smaskade på hemma. Gott!

Pal


finheter

En svart Pal från Tivoli Audio har länge stått på min önskelista. I flera år faktiskt. När jag var ner till Malmö och hälsade på min bror så låg den i ett paket som en försenad julklapp. Vilken otroligt bra överraskning. Den är så himla fin och så låter den fantastiskt. Tack!

Vykort i svartvitt


finheter

När vi var på Moderna Museet i Malmö passade jag på att köpa några fina vykort. Jag hade ingen direkt tanke bakom, men när jag la upp dom så här för att fota så tycker jag att dom blev väldigt fina ihop. Vi har faktiskt en ram över i lagom storlek så jag tror jag ska prova att rama in dom. Gillar förresten Andy Warhol-citaten väldigt mycket. Nästa gång kanske det blir en plansch istället.

Acne Pistol Short


Acne

Varför ska jag fastna för skor som är så himla dyra? De här skorna är inget undantag. Jag skulle vilja ha ett par svarta och ett par mörkbruna. De ljusgråa och kolabruna är ju i och för sig inte heller så tokiga. Vilken färg gillar ni bäst?

Vogue Germany


via Hotspot

Appropå tidningar. Snubblade över ett fantastiskt fint omslag av Vogue Germany. Älskar den akvarelliga texten ihop med det i övrigt svartvita omslaget.

Scoop studiolampa


Globen via Trendenser

Det är riktigt snyggt med studiolampor i indrustristil. De här nyheterna från Globen får gärna flytta hem till mig. Teleskopfunktionen gör att den kan användas som både bord- och golvlampa med en varierbar höjd på 80-200 cm. Det enda jag kan sakna är att den ska vara dimbar. Inte alltid man vill ha en 60 wattslampa rakt i ansiktet.

Tidningar


finheter

När jag reser brukar jag passa på att köpa med mig lite tidningar. Dels för att få trevlig färdlektyr, men också för att vissa tidningar inte finns att köpa här i närheten vad jag vet. Mina favoriter för tillfället är danska - Cover, Costume och Bolig Magasinet. Svenska Elle och Elle Interiör vill jag inte missa ett enda nummer av så dom dimper ner i brevlådan varje månad. Nästan oavsett hur sent jag går och lägger mig på kvällarna så brukar jag bläddra lite i någon av mina tidningar. Lite ögongodis så där innan det är dags att blunda.

Detaljer






finheter

Lite detaljer från mitt hem. Det mesta går i svart och vitt med inslag av brunt. Tofsarna på garderobsdörren i sovrummet är egentligen en hårsnodd från Monki. Lampan längst ner - Work lamp från Design House Stockholm - vann jag i en tävling hos bästa fina Husligheter. Den är så fin!

En låda med herrklockor





Jak&Jil

Nu får det liksom räcka med iskall och supersnöig vinter. Det är ju så kallt och jag fryser så mycket. Jag kan stå ut lite till om jag får burra in mig i en massa stickat. Och så vill jag ha en stor gammal herrklocka. Eller förresten, ge mig hela lådan.

Flisan


finheter

Flisan. Ja, så heter mitt nya armband från Indiska. Jag tyckte det var så himla fint att jag inte kunde låta bli att köpa med mig det hem.

Zink Shoe


Hope

Zink Shoe Black från Hope. Kom hem till mig nu. Gillar verkligen den här typen av skor och är glad att det kommer ett snyggt lågskomode efter alla höga klackar. Hade det inte varit för priset hade jag klickat hem skorna till direkt.

Koldby


Ikea

Koldby kohud från Ikea. Lite läskigt, men ändå snyggt. Skulle gärna ha en i vardagsrummet eller under köksbordet. Snyggast skulle den nog vara på ett gammalt slitet trägolv (som här), men något sådant har vi tyvärr inte här hemma. Hoppas verkligen att kohuden kommer från kossor som ändå skulle slaktas så att det inte finns något typ av Ikea-gård som föder upp koskinnskossor.

Magiskt



p1 Lisa C, p2 Vanillascented

Det är något magiskt med kristallkronor och ljuset som bryts genom prismorna. Riktigt snyggt är det också med en modern och enkel inredning som bryts av med en kristallkrona. Det är nog där kristallkronan gör sig som bäst när det kommer till hemmamiljö. Den nedre maffiga kristallkronan hänger på Dramaten och den övre lite mer blygsamma varianten hänger på Le Rouge.

Amlul



Gala Gozález

Så här skulle jag kunna tänka mig att gå klädd i vår. Minus de höga klackarna då (väldigt snygga skor förvisso, men jag kan inte ha så höga klackar). Randigt, beige, svart och konjak. Fint. Och så halsbanden. Fint med flera tillsammans. Jag har provat att ha två halsband, men de trasslade bara ihop sig hela tiden. Hur funkar det då med tre?

Hjärtan


finheter

Underbart väder denna alla hjärtans dag och se så fin blomstergrupp jag fick. Till vänster ett par små söta glasfat jag köpte på Stadsmissionen i Stockholm. Jag stod och velade ett tag för att jag tyckte dom var så dyra, men jag är glad att jag slog till. Jag brukar använda dom till praliner eller tesilen. Perfekt ministorlek.

Nu är den min


finheter

Som jag har väntat. Finfin väska från Accent som jag inte kunnat glömma sedan jag först såg den. Igår kom den in i butik så idag var jag ner på stan och köpte den. Den var dessutom billigare än vad jag trodde. 299:- hade jag fått för mig, men den kostade 199:-. När jag sedan skulle betala så visade det sig att de just nu har 25% på alla väskor. Tack för det! Blev ju bara 149:- i slutändan. Väskan finns även i blå fuskmocka samt svart fuskskinn.

Te och praliner


finheter

Ikväll har jag druckit te och ätit praliner. Den lokala presentboden hade äntligen fått in svartvinbärstryffeln igen som jag varit så sugen på att prova. Mumsigt! Till pralinerna drack jag en av mina favorittesorter Earl Grey Smokey.

Klippoklistra








Tavi

Se så fina kollage Tavi har gjort. Jag satt mycket och klippte och klistrade när jag var liten. Eller jag gör det fortfarande faktiskt. Inspirationsklipp som ovan eller inredningsprylar som inspiration för att inreda hemma. Det trista är att man måste klippa sönder tidningarna och det har jag väldigt svårt för. Förut klippte jag sönder Elle, men sedan de börjat göra så himla fina omslag för oss prenumeranter så vill jag inte förstöra dom längre. Mina inredningstidningar är också heliga så mina utklipp kommer mest från kvällstidningsbilagor, reklamblad och en och annan tidning som jag känner att jag faktiskt kan klippa sönder. För se så himla fint det kan bli.

Ännu mera resväskor


Sköna Hem

Se så fint man kan göra om man har flera resväskor. Perfekt förvaring samtidigt som man får ett himla fint sängbord. Förlåt om ni tycker att jag är tjatig, men jag tycker bara det är så fint.

Skalbaggen har landat


finheter

Fina Eva på nonplus fixade en skalbagge åt mig. Idag landade den hemma hos mig och den är så himla fin. Den var dessutom i gott sällskap med en ros och två små ormar. Tack!

Hemma


H&M Home

Äntligen är jag hemma igen efter flygplansstrul och ofrivillig övernattning i Stockholm. Som jag har längtat. Underbart att äntligen få sova i min egen säng igen. Sovrummet ovan skulle jag gärna ta rakt av. Stora fluffiga vita täcken och ett rum som badar i ljus. Himla fina gamla resväskor som står bredvid sängen också.

Grått


via Lotta Agaton

Den här bilden matchar dagens väder här i Malmö - grått. Fast grått passar bättre inne än ute. Inledde i alla fall dagen med en jättegod brunch på ett mysigt fik. Proppmätta tog vi oss sedan till Moderna Muséet och vidare ut till Västra hamnen. Fin dag trots grått och kallt väder. Gillar förresten mattan ovan väldigt mycket. Förutom att agera vardagsrumsmatta tror jag att även den skulle göra sig fin under köksbordet.

Konst


bild från pressvisning för JUS

Här i Malmö har det blivit både shopping, lunchdejt med kompis och tapasmiddag med min bror, men det blir tyvärr inget Köpenhamn idag. Vi bestämde oss för att spara det till en varmare årstid (inte så kul strosa runt i kyla). Idag ska vi istället gå på muséer och konsthallar här i Malmö. Trevligt!

Resa


via Le Fashion

I helgen ska jag ut och resa. Då hade jag gärna packat ner mina saker i väskan ovan - Givenchy Nightingale på hjul. Synd den är så dyr. Jag ska i alla fall hälsa på min bror nere i Malmö och det ska bli himla trevligt. Jag hoppas även på en dagstripp över till Köpenhamn. Får se vad vi hittar på.

Mini


Shirley Baker

Hur söta? Inte så lätt att få på sig rätt sko på rätt fot alltid heller.

Röd cykel


Jak&Jil

När jag köpte en ny cykel i somras funderade jag länge på vilken färg jag ville ha. Röd svart röd svart röd...ja det slutade med att jag fegade ur och köpte en svart. Tänkte att det är en färg som alltid funkar samt att jag kanske skulle bli trött på en röd. Ångrar mig liksom lite nu när jag ser den här fina bilden. I korgen sitter lilla Tavi.

Tavellister



p1 minns ej, p2 Sköna Hem

Som jag nämnt tidigare är tavellister himla bra att ställa tavlor och saker på. Lätt att ändra efter humör eller årstid. Bilderna ovan är ett utmärkt exempel på detta. Fint är det.

Maison Martin Margiela







Maison Martin Margiela

Fina bilder och fina saker från Maison Martin Margiela. Jag skulle kunna tänka mig vad som helst från klädstängerna samt lampan och de ryska dockorna. Ok en väska också.

Färgerna


Vogue Australia Mars 2010

Kolla in färgerna. Jag vill ha vår och sommar nu. Här i Skellefteå var det -20(!) idag. Inte skönt någonstans. En lång, varm och skön utlandssemester skulle också funka. Mexico är jag nyfiken på.

Glasögon



p1. Shopcuffs, p2 Jak&Jil

Coola glasögon från Shopcuffs, men mest för att bilden i sig är så snygg. Anna Selezneva sportar den typen av glasögon alldeles galant.

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på [email protected]
RSS 2.0