Helsvart

The Sartorialist

Jag älskar helsvart. Det är så snyggt och stilrent. Halsduken Acne Canada som jag bloggade om igår skulle passa perfekt till. Helsvart är också perfekt att matcha med smycken och målade naglar. Något som jag fastnat speciellt för det senaste är helsvart ihop med guldnaglar och enkla guldaccessoarer. Min kloring har blivit flitigt använd.


Canada



Acne

Känner mig frusen idag så en stor ullhalsduk hade inte varit fel att kunna svepa in sig i. De här från Acne ser himla härliga ut. Just nu känner jag mig mest sugen på en stor röd halsduk, men även den i beige var riktigt fin. Båda snygga ihop med en helsvart outfit vilket skulle passa mig bra eftersom jag ofta går klädd i helsvart om vintern. I alla fall när jag fått på mig jackan. Jag spanade på stan idag efter någon liknande halsduk, men hittade inget. Bara stickade varianter i akryl som luddar av sig en massa. Någon som har tips?

Diamond Lights




Diamond Lights av Eric Therner

Så fantastiskt fin glödlampa! Diamond Lights av Eric Therner. Kostar ca 300kr styck, men de brinner 2000 timmar. När min glödlampa går sönder i min Muuto-lampa ska jag nog ersätta den med Diamond Lights. Kan tänka mig att det blir ett väldigt fint skuggspel av den. Gillar den fina förpackningen också.

Flower



Swedese via Svenssons i Lammhult

Ett sånt här soffbord hade gärna fått flytta hem till mig. Köpte ett Lack-bord från Ikea som en billig nödlösning i våras när jag flyttade, men jag är sugen på att byta ut det till ett annat. Om jag hade haft lite mer pengar (eller okej, mycket mer pengar) hade Flower eller Flower Mono från Swedese varit ett alternativ. I såna fall hade jag valt ett vitt med valnötskant eller ett helvitt bord som på bilderna ovan.

Vogue UK november 2010



Vogue UK november 2010 via Fashion Flash

Fantastiska bilder från senaste numret av Vogue UK. Underbar styling och fina klänningar. Jag skulle vilja plocka nästan allt från bilderna. Speciellt bordet med tre ben. 

Moodboard


Filippas

Det är alltid inspirerande med moodboards och kul att få vara en del av inspirationen hos andra. Se så fint min tehylla passar in på Filippas kontor. Jag började förresten på en kvällskurs i inredning ikväll och där kommer vi jobba en del med kollage. Kul att få klippa och klistra lite granna. Jag hoppas att kursen kommer ge mig mer inspiration och kunskap inför framtida inredningsprojekt. Har fått till det mesta här hemma nu, men än är det lite småsaker som måste falla på plats för att jag ska bli nöjd. Brukar ni göra moodboards?

Dominique Jones




Dominique Jones SS11 via Anywho

Efter att jag köpte min ring har jag förstått varifrån inspirationen kommer - en brittisk smyckesdesiger som heter Dominique Jones. Kolla in hans senaste kollektion ovan. Vissa smycken ser ut som vapen som de längst ner. De flesta är lite väl mycket för min smak, men jag gillar ringarna längst upp till höger samt de liggande ringarna på mittersta bilden. Komsi komsi!

Granny


Casamania

Hur underbara är inte de här då? Pudelskern heter designtrion bakom den stickade lampan Granny och de kommer från Innsbruck. Den stora skärmen är ca 38cm både på bredden och höjden så den skulle passa perfekt som taklampa. Den skulle gärna få hänga över mitt köksbord. Synd bara att den kostar 5 800kr (2 500kr för den lilla). Det går ju alltid inspireras och göra något liknande själv om man är händig nog.

Myskväll




Ikväll har jag myst i soffan med en kopp te och nya Elle som kom med posten idag. Novembernumret innehåller bland annat ett inredningsspecial. Gillas! Lyxade till det lite extra genom att elda mitt fina ljus från Voluspa, så nu doftar det ljuvligt av Makassar Ebony & Peach i hela lägenheten. Den rosa ullpläden gjorde min mormor till mig när jag var liten. För första gången sedan mitt flickrum så passar den till min inredning igen. Perfekt filt att svepa in mig i när jag känner mig lite frusen (vilket jag gör ganska ofta).

Rost



p1 Le Fashion, p2 Café Mode

Lite höstig rostfärg. En halsduk av fuskfäls kanske vore något... Gillar kombinationen med den skira blusen. Lite materialkrock så där. Solen skiner idag så jag ska ge mig ut på en promenad och njuta. Gäller att passa på innan allt höstrusk kommer. Då blir det till att mysa inne under en filt med tända ljus, lyssna på favoritmusiken och bläddra i glossiga magasin. En kopp te och en mumsig pralin på det också.

PS. Tack för alla kommentarer! Ni gör det så mycket roligare att blogga. Har ni några önskemål på vad jag ska visa er framöver?

Ekorre

H&M

Den här mysiga tröjan med en ekorre på kom in i H&M:s webshop idag. Det står att den ska vara beige, men den ser ju mer puderrosa ut tycker jag. Här ser den dock mer beige ut. Himla fin tröja att mysa runt i nu i höst och vinter. Jag gillar speciellt detaljen med fuskpälsen som ekorrsvans.

Höganäs + Front




Höganäs

Höganäs i nytänk genom formgivargruppen Front. Jag gillar hur de har plockat upp gamla Höganäs-detaljer som stämplingen och öronen och sedan använt ihop med nya enkla former. Jag gillar alltihop. Ser fram emot att få känna på keramiken när den kommer ut i butik om ett par veckor. Höganäs har dessutom en fin blogg. Front har förresten även formgivit fina lampan Ikea PS Svarva som jag bloggat om tidigare.

Flakonger

Ikea

De här fina flaskorna skulle passa fint hemma hos mig. Så himla fina! Ingår i en ny serie som heter Yngaren designade av Sarah Fager. Finns även en fin skål med lock i samma serie som jag fastnade för. Till flakongerna ingår det en tratt så att man kan fylla på med sin egen parfym om man vill, fast jag skulle nog använda dom enbart som prydnad...


Rött





p1 Anywho, p2 & p3 Stockholm Streetstyle, p4 Mr Newton

Modell med röda läppar och fint burrigt hår som gick visning för Sonia Rykiel, fin benvit klänning, röda strumpor som sticker upp ur skorna, en liten fjäder, tröja med skinnärmar och röd kuvertväska... Massor av inspiration. Jag vill förresten också ha en tröja med skinnärmar.

Aldo Tura


Style by Kling

Jag har varit på jakt efter soffbord ett tag och fick syn på detta som en viss Elin köpt. Så himla snyggt! Gillar att det är motiv på bordsskivorna. Designat av (en för mig helt okänd) Eldo Tura.

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på [email protected]
RSS 2.0