Basic


Jak&Jil

Om jag hade ägt ett par pumps hade jag kopierat looken med blåa skjortan rakt av. Snyggt! Kan inte ens gå i pumps, men tror bestämt att det funkar nästan lika bra med ett par klassiska svarta ballerinskor. Det har jag i alla fall. Äger ett par blåa skjortor, men letar efter en som är mer pefekt i färg och passform. Svarta smala byxor är stapelvara i min garderob, men även där letar jag efter det perfekta paret sedan mina favoriter nötts sönder av all användning.

Dagens detaljer


Nyshoppat halsband med tax från Monki


VirrVarr i tvättstugan i källaren där mamma bor


Strumpor med fåglar


Mellanmål bestående av turkisk yogurt med honung och valnötter. Mums!


Har finaste ringarna på. Ny från COS och mindre ny från Acne. Tycker de är så fina ihop.


Minijordglob från Indiska

Hann inte ens fundera en millisekund på att köpa en minijordglob på Indiska i vintras innan de tog slut. Fick syn på dem här igen så det verkar som att de fått påfyllning. Hade jag varit på hemmaplan hade jag slagit till direkt, men att släpa hem ytterligare en grej med en redan proppfull och supertung resväska känns inte så aktuellt. Håller tummarna att det finns kvar en till mig i butiken i Skellefteå när jag kommer hem igen. Ikväll blir det förresten havskräftor. Så gott! Och så lite vin till det.


Massor av inspiration







Elle Interiör
 
Jag är fortfarande väldigt förtjust i den här bildserien från majnumret av Elle Interiör. På bordet skymtar man Kub A och även om Maison Martin Margiela tar sinnessjukt höga priser på inredningsdetljerna så skulle jag ändå vilja ha de helvita ryska dockorna. Hur fina? Kanske billigare att köpa redan dekorerade sådana och sedan spraymåla dem vita själv. Ett knippe fjädrar borde inte vara omöjligt att få tag på heller. Fjädrar man hittar ute tycker jag är lite väl äckliga, men om man får tag på dem i en inreningsbutik skulle det vara väldigt fint att ha ett helt knippe i en gammal glasburk på soffbordet eller fönsterbänken. Gillar sådan här bilder där man får massor av inspiration till gör-det-själv-projekt. Tejpa konturerna av en matta tycker jag också var en kul grej. Vill man ha det mer permanent så kan man ju måla istället. Timglas liknande det på bilden såg jag förresten på Artilleriet i Göteborg. Nya favoritbutiken som måste besökas då jag snart styr kosan mot västkusten.

Bröllop


Hade på mig tuffaste skorna från Zara och flätad kuvertväska från Whyred.


Fick tyvärr skoskav redan på vägen till bröllopet så jag fick tidigare än vad jag tänkt mig snabbt byta till mina sandaler. Rätt tuffa de med.


Skor och väska matchade jag ihop med finaste festklänningen i marinblått från COS. Finns bättre bild här.


Var lite svårt med present, men till slut köpte jag ett spel - Lingon, lådvin och långkalsonger. Jag inbillar mig att det är ett perfekt frågespel till middagar och resor. Spelet innehåller påståenden och frågor om hur Svensson man är. Hoppas de kommer tycka om det.

Bröllopet igår var på många sätt helt fantastiskt. Trevliga gäster, god mat, mycket dans och framför allt vackraste brudparet. Önskar dem all lycka! Det strålade verkligen kärlek mellan dem. Idag är jag trött och slut efter alla intryck och all dans, men fylld av lycka över det fina bröllopet. Tack för att jag fick vara med.

Semester!




Ja! Äntligen är det semester för min del. Jag skyndade mig ner till Stockholm på direkten. Firade in ledigheten med ett glas vitt på planet. Blev så glad när senaste Styleby låg i lådan idag så den fick följa med. Gillar den tidningen och jag blev inte besviken den här gången heller. Har ätit indiskt på min systers balkong så att jag svettades på ögonlocken. Väldigt gott, men minst sagt lite starkt. I dagarna väntas både bröllop och kusinträff. Ska bli himla trevligt.

Bjuder på två standardbilder. Flygplansfönster och vinglas. Lite roligare bilder dyker upp här i mån av tid och tillgång till dator. Hoppas ni får en trevlig helg.

Farago




Peter Farago

När jag åker till Stockholm på min semester vill jag gå på Fotografiska och se Northern Women in Chanel. Ett besök där var redan inplanerat på min önskelista sedan länge, men då hade jag ingen aning om vad som skulle visas. Håller tummarna för att jag lyckas göra slag i saken och gå dit. Efteråt vill jag kika runt i deras museumshop och bläddra i böcker. Någon som har tips på fina fotoböcker?

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på [email protected]
RSS 2.0