Enkelhet


The Sartorialist

Hittade den här fina bilden hos The Sartorialist häromdagen. Älskar hur hon har dragit på sig en väldigt enkel långklänning, men lyckats få den att se mer uppklädd ut med hjälp av ett stort halsband, genomarbetad frisyr och sandaler. Så vill jag också gå klädd i sommar, fast på mitt sätt.

Skor AW11

p1, p2 Josephine Aune, p3 minns ej, p4 Frida Fahrman

Ingen är gladare än jag att det blir inne med lågskor. Kolla vad snygga skor det kommer till hösten. Visst kan det vara snyggt med klackar, men det är inget som jag själv trivs särskilt bra i (gillar dock en bredare halvklack som på Acnes låga pistol). Om man börjar överst så kommer skorna från J Lindeberg, Vagabond, Won Hundred (?), H&M. Skulle inte tacka nej till något av paren. Speciellt gillar jag det översta paret och de blanka skorna från Vagabond som skymtar på andra bilden.

PS. Ang. bildkälla och länkning så måste jag nog få återkomma om det när jag är på hemmaplan igen. Hoppas det är ok. Någon som vet mer om bild tre? Kommentera gärna i sådana fall för jag minns tyvärr inte det just nu.

TillsammansStudio Lisa Bengtsson

Älskar pressbilderna till Lisa Bengtssons senaste mönster Tillsammans. Och textraderna till är inte direkt sämre. Duktiga Emma som assisterar henne har skrivit ihop de här raderna:

Hugo är lik sin mamma, Sixten är lik sin bror. Kanske nästan samma men med lite olika skor. Samma nos, samma tår bara lite olika hår. Visst är vi väl ganska lika, kanske vi ska ta en fika? Som en svans slingrar våra rötter, djupt långt ner från våra fötter. Tillsammans jag och du. Då, för alltid, här och nu.

Packning pågår


Emmas designblogg

Håller på att packa för fullt här hemma för imorn kväll drar jag till Stockholm. Ska bli himla trevligt. Sedan blir det en sväng förbi Göteborg på kurs innan jag drar hemåt igen. Hoppas kunna fiska upp någon gammal trälåda hemma hos pappa. Vill sätta hjul på den och ha tidningar och kataloger i den. Så pappa om du ser det är - ungefär en sån här låda vill jag ha. Har du det?

Sovdags...


Simply Grove via Husligheter

Jag har en tendens att fixa med saker om kvällarna så jag glömmer att gå och lägga mig i tid. Att jag är en kvällsmänniska som ofta piggnar till då gör inte saken lättare. Lite fina väggord kanske kunde få mig att gå åt rätt håll? Tveksamt, men det var snyggt gjort det här i alla fall. Väggord fast på ett nytt sätt.

Stora ringarp1 Gwang-ring Johanna N, stenring H&M, p2 H&M

Stora ringar har verkligen blivit min grej. Senaste favoriterna är ringarna ovan. Hjort-ringen beställde jag från Johanna N som har många fina smycken. Man får smycket levererat i en fin ask med en liten historia om affärsidén eller vad man ska kalla det. Smyckena tillverkas i Thailand där flera små familjeföretag är med och gör ett och samma smycke. De har alla sina specialiteter i allt från putsning till 3D-gjutning. Fint samarbete tycker jag. Går att läsa mer om här. Nu ska jag och mina gigantiska ringar stänga igen datorn för kvällen. Hoppas ni får en fin helg.

På mitt skrivbord


bild via google för längesen

Den här bilden på Alexa Chung har jag haft på mitt skrivbord som inspiration ett bra tag. Älskar klänningen och stämningen i bilden. Gillar att hon har stjärnor på skorna också. Alexa inspirerar mig alltid och jag skulle nog kunna ta på mig det mesta som hon bär.

Charlotte Rust

The Selby

Känns inte som en slump att det bor en stylist och vintage-butiksägare i det här fantastiska hemmet. Tänk bara att ha en helt egen takterass. Det fanns så otroligt många fina bilder så det var svårt att dra ner antalet mera (fler bilder finns här). Gillar speciellt bordet på terassen samt fatet med smycken. Ge hit!

En Nesting-favorit


Foto Pia Ulin ur boken Nesting via Ikea livet hemma

En av mina favoritbilder ur nya favoritboken Nesting som jag fick i födelsedagspresent. Gillar speciellt hur tavlorna står på golvet lutade mot väggen. Inte så praktiskt kanske, men fint.

Uppdatering: Tyckte bilden var väldigt bekant (favoriter fastnar på näthinnan). Däremot så är den ju inte ur boken Nesting, men däremot en bild tagen av Pia Ulin. Kan det ha varit för Elle Interiör? Kanske till och med en omslagsbild? Hur som helst är det en underbar bild och det finns mycket i samma stil i boken. Pinsam insikt så här i efterhand att inte ha koll på var bilden kommer ifrån... Någon som har koll och kan hjälpa mig?

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på finheter@gmail.com
RSS 2.0