Hay Vintage Boucherouites


Artilleriet

Snubblade över de här helt underbara mattorna Vintage Boucherouites från Hay. De är vävda av rivna tygstycken i ryastil och varje matta är unik i storlek och mönster. Om mattorna ovan är representativa för hur resten ser ut kan jag säga att vilken som är välkommen hem till mig direkt. Säljs tyvärr bara i Artilleriets butik i Göteborg. Tips för er som har vägarna förbi. Något säger mig dock att de antagligen inte är helt gratis. De är i alla fall himlans fina! Som en blandning mellan en trasmatta, ryamatta och kelim.

Normaltid


Foto Nina Broberg, Ikea Livet Hemma

Tillbaka till vintertid och därmed normaltid igen med en extra timme som bonus det här dygnet. Tycker väl inte att jag hann med mer saker idag för det, men jisses så tidigt det blir mörkt nu. Försöker bota mörkret med mysbelysning, varma filtar och levande ljus.

Repigt pyssel


finheter

Pysslade ihop ett par armband av rep och snören jag fick av pappa i somras. Gjorde ett förra helgen och ett igår. Blev hyfsat nöjd. Det gröna snöret var lite väl plastigt och svårarbetat så jag provade att göra ett utan där jag istället la mer krut på att linda snöret snyggt. Vad tycks? Betydligt mycket billigare än orginalen från Proenza Schouler...

LjusetFoto: Patric Johansson/IKEA Livet Hemma

Magiskt ljus och härlig inspiration. Solen kan verkligen vara magisk så här på hösten när den ligger så lågt och lyser rakt in.

InspirationStockholm Streetstyle

Ingen överraskning vid det här laget att jag fastnar för det enkla. Ovan ytterligare exempel på det. Fint! Synd det är för kallt för barbent numera.

Ett halvår sedan...finheter

Gick igenom lite gamla bilder och hittade dessa som jag glömt publicera. För lite drygt ett halvår sedan hade jag födelsedagsmingel med kompisar på Haidic Interiör här i Skellefteå. Mycket mysigt! Fanns dessutom både tårta, snittar, praliner, vin mm. Skulle gärna göra om det!

IndustrielltGranit

Gillar skarpt Granits nya produkter gjorda av rör. Nog för att jag verkligen älskar mina gamla svarvade mässingssjusstakar, men de där rörljusstakarna var riktigt snygga de med. Glödlampsslingan är en klassiker vid det här laget som gärna hade fått hänga och lysa upp mitt hem. Bortsett från väggen av plywood skulle jag kunna köpa konceptet på nedre bilden rakt av. Fint!

Hjorthuvudfinheter


Helgens snabbprojekt: ett hjorthuvud upptejpat ovanför min säng. Blev inspirerad (eller snarare kopierade rakt av) här. Känner mig rätt nöjd faktiskt. Har länge velat ha riktiga hjorthorn att hänga upp, men det här kan duga så länge. Hade först tänkt göra ett collage av olika bilder, men då jag inte funnit ro i att leta fram de jag vill sätta upp så blev det här en kul grej. Jag tänker mig att jag kan komplettera med bilder allt eftersom jag hittar några jag vill sätta upp.

På min önskelista...


David&Martin

...finns det här snygga halsbandet från David&Martin. De har otroligt många fina smycken, men det här är min favorit. Har ett liknande i guldfägad metall modell billigare (syns på bild längst ner här), men det här av äkta silver skulle slå flera gånger högre. Att bära varje dag till allt.

It's not you It's me


via Lotta Agaton

Enkelhet


Stockholm Streetstyle

Gillar den här klänningen i all sin enkelhet. Läckert med den integrerade capen som hänger över ena axeln. Jag fastnar ofta för det enkla. Härlig höststämning i bilden med alla gula löv i bakgrunden.

Jag har skapat en ny kategori som heter streetstyle. Lättare att hitta då jag ofta själv funderar på hur den typen av inlägg ska kategoriseras.

Äntligen!

finheter

Äntligen i flera bemärkelser kan man säga. Änligen har jag ny dator och inte vilken som helst. Älskar min nya MacBook Air. Lite stor omställning att gå från pc till mac så äntligen har jag (med lite hjälp) lyckats förstå mig på hur jag ska redigera mina bilder. Köpte bästa och finaste fodralet av filt från PAP. Beställde det från Artilleriet. Äntligen säger jag också till att COS har öppnat webshop. Blev så till mig i söndags kväll när jag upptäckte det att jag höll på att inte få mig i säng. Har dock inte blivit någon beställning ännu. Skrivbordet köpte jag i somras och tänkte snabbt som attan måla det vitt, men jag tror jag har ångrat mig och behåller det om det är. Går alltid att måla vid ett senare tillfälle om jag får ett nytt infall. Älskar de svarvade benen och den nötta bordsytan.

Favoritdetaljer


Ångrar inte en sekund att jag sålde min sänggavel med inbyggd förvaring på Blocket. Använder numera en gammal låda som sängbord. Blir perkekt kompis ihop med min Magbag från Maze.


Taklampan är jag inte helt nöjd med ännu så därför får ni bara en liten bit av den.


Fick äntligen tag på en gammal knoppbräda efter många om och men. Den är så fin! På knoppbrädan skymtar orange och luddig tröja från H&M samt grå långklänning med assymetrisk skärning nertill från COS. Klänningen blev sommarens favorit. Den luddiga tröjan har jag bara använt en gång, men känner på mig att den kommer bli välanvänd i höst och vinter.


Jordgloben från Indiska gillar jag också massor...


... precis som de relativt nya tillskotten i form av babuschadockor av obehandlat trä.

Mina favoritdetaljer här hemma just nu.

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på finheter@gmail.com
RSS 2.0