Line Klein

Foto Line Klein via Hanna Skoog

Det finns så många fina hem att inpsireras av och att beundra. Det här är bara ett i raden. Vad de flesta hemmen som jag fastnar för har gemensamt är nog de vita väggarna ihop med lågmäld färgskala med några få accenter, gamla möbler blandat med moderna och designklassiker, få men väl valda prylar synliga i hemmet samt få men mer intressanta krukväxter. Jag blev lite less mina växter häromdagen och slängde en i soporna. Kanske någon mer ryker snart, men det tar emot när det inte är något fel på dem. Blir också sugen på att plocka undan en del saker här hemma. Gömma, städa undan och välja bort vissa prydnader, gruppera de saker jag har så att en del ytor kan vara fria från belamring. Ja, lite så tänker jag nu.

COS denim loveCOS skjorta & jeans

Alltså jag blir ju helt knäpp av allt fint som COS har. Önskelistan är lååång. Mina senaste förälskelser är den här skjortan och jeansen. Skjortan är faktiskt på väg hem till mig och jag hoppas innerligt att den kommer passa. Den är ju så fin!

Matrjosjka


Anyhow

Hittade dessa matrosjkor/babushkor på Anyhow. Visst är de fina! Lite trist bara att de är gjorda av plast då trä hade varit att föredra. Har en träfärgad variant här hemma. Älskar!

Glassiga pastellerVårens nya nagellacksfärger från Chanel. Fina! Har kommit in i en period där jag ofta fastnar för orange och det är inget undantag den här gången heller. June 539 är favoriten, men de andra kommer inte långt efter.

Färgp1 Vanillascented, p2 H&M, p3 Lindex

Den mörka vintern gör mig sugen på en kappa i färg. Den från H&M Trend såg jag i höstas, men lyckades aldrig hitta den i min storlek. Kappan från Lindex kommer in om ett par veckor.

3 favoriter

p1 Elle Interiör, p2 Residence, p3, p4 Rum magazine

Tre inredningstidningar med riktigt fina nummer ute nu som är fulla med inspiration. Jag önskar bara jag hade mer ro att sitta ner och bläddra i dem. Har nämligen alla tre tidningarna hemma, men de har inte blivit så sönderbläddrade som de förtjänar. Ska försöka ta igen lite av det nu i helgen. Lägg märke till den fina lampan Baklava som finns på de två översta bilderna designad för Hotel Nobis i Stockholm. Har fingrat på den och drömt när jag varit på Artilleriet. Så fin! För att inte prata om Diamond chair av Harry Bertoia. Åh...

Kaktusdrömmar


Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma

I våras letade jag efter en fin kaktus, men utan resultat. De få jag hittade var fel storlek eller alldeles för konstiga. Bilden ovan gör mig sugen på att göra ett nytt försök, men för tillfället får bilden i sig mätta mina kaktusdrömmar.

dottir&sonurdottir&sonur via Riazzoli

Har man varit hemma hos mig så kommer det inte som en överaskning att jag gillar nakna glödlampor (de återfinns i lite olika varianter i nästan alla rum). Därför klappade hjärtat till lite extra när jag såg den här lampan som heter Lightlace av dottir&sonur. Älskar! Borde ju inte vara omöjligt att göra själv med lite träkulor från pysselaffären. Kan tänka mig att det skulle bli minst lika snyggt att låta träkulorna vara helt obehandlade också.

Julklappar


Fick äntligen det underbara doftljuset som jag önskade mig till förra julen.


De fina glasen är nu mina. 8st har fått flytta in i mina köksskåp. Älskar!


Hade en sådan här skål/djuptallrik sedan tidigare, men nu i jul fick den äntligen en kompis. Så fin!

Fick få julklappar, men väldigt fina sådana och saker som jag verkligen önskade mig och ville ha. Förutom alla finheter ovan så fick jag bästa elvispen. Den är supertyst och vispar upp saker på nolltid. Så nöjd! Premiäreldade ljuset häromdagen och det doftade väldigt gott i hela lägenheten. Kändes lite lyxigt att få krya upp i soffan med ljuset tänt på soffbordet och med mitt gröna favoritte i ett av de nya glasen i handen. 2012 måste jag bli bättre på att bara ta det lugnt emellanåt. Har annars en tendens att köra på tills jag stupar i säng nästan varje dag. Hoppas ni haft en fin jul vad ni än haft för er. Jag har njutit av att bara hänga med familjen. Det blev mycket mat, men även flera härliga promenader.

Etch candle holder
Artilleriet

Väldigt fin ljuslykta från Tom Dixon. Gillar att det följer med skruv så man kan bygga ihop flera med varandra till ett mönster. Alla de små hålen sprider dessutom ljuset på ett fantastiskt sätt. Från Artilleriet så klart.

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på finheter@gmail.com
RSS 2.0