Grafisk kontrast


Sköna Hem

Så här skulle jag kunna bo. Gillar allt faktiskt. Färgerna, kontrasterna, tavlorna, stolarna, detaljerna, ljuset... Ge mig! Lite ögongodis så där tills jag hunnit gå igenom alla mina Berlin-bilder.

Hemma!


Minns ej bildkälla

Hemma igen efter en helt underbar helg i Berlin. Tack fina ni för alla kommentarer! Är egentligen bara hemma för att packa om resväskan inför en kurs. När jag kommer hem igen har jag massor av bilder att dela med mig av. Berlin bjöd bland annat på häftig arkitektur, fina utställningar, trevliga matställen, lite shopping och sist, men inte minst otroligt trevligt sällskap (min kära familj minus pappa). Nu ropar sängen på mig...

Längtar


The Sartorialist

Längtar till när man kan gå lite mer tunnklädd. Känns som att den här vintern har varit ovanligt lång och kall. Blev otroligt glad och inspirerad av den fina tjejen ovan.

Fotspår


Sköna Hem

3-åringen i huset sprang in på det nymålade köksgolvet och lämnade en del fotspår efter sig. Ett sparades och se vilken fin och personlig inredningsdetalj det blev. Så himla charmigt!

På en lina




Inspirerad av det här så gjorde jag slag i saken och fixade en egen lina med kort på väggen i mitt sovrum. Tavelkrokarna sitter uppe sedan förra ägaren av lägenheten så det saknades bara en lina och små klädnypor. Saker jag dessutom hade hemma. Först hängde jag upp julkorten där. Nu har jag hängt upp vernissagekort som kommer i brevlådan emellanåt. Korten är oftast så himla fina så jag brukar spara dom och sätta upp på kylskåpet. Gillar egentligen inte att ha saker där så detta blev ju perfekt förvaring så länge i alla fall. Fint att ligga och titta på från sängen.

Blus



p1 Vanillascented, p2 Lindex

Upptäckte just att den här blusen kommit in på Lindex. Tidigare i vinter hade de blusen i en beigebrun variant, men jag tycker den här marinblåa är mycket snyggare. Köpa eller inte köpa är frågan för snart åker jag ju till Berlin, men blusen är ju så himla fin. Gillar speciellt det annorlunda slaget i knäppningen.

Berlin!


via Google

Om mindre än en vecka åker jag till Berlin och det ska bli så himla kul. När mamma fyllde 60år så gav jag och mina syskon bort en Berlin-resa till henne i present så vi åker allihopa. Har ni några tips? Vad ska man se? Uppleva? Tips på restauranger, muséer, platser, butiker mm emottages tacksamt. Skriv gärna en kommentar eller maila mig på [email protected]. Tack!

Kolla in det här klippet förresten. Gillar!

Work lamp



Så här såg det ut från soffan där jag legat de senaste dagarna, men idag var jag tillbaka på jobbet igen. Känner mig helt slut och det är tydligt att jag inte fyllt på energidepåerna ordenligt ännu. För ett tag sedan hängde jag i alla fall upp min work lamp på väggen och flyttade om lite småpinaler i mitt vardagsrum. Känner mig himla nöjd för det blev så mysigt. Väggen ni ser är för övrigt den enda i hela lägenheten som inte är helt vit.

Håller på att öva på att ta bilder i dovt ljus. Därav den korniga bilden. Tycker dock att det inte gör så mycket att den är kornig.

Lovisa Burfitt + Rörstrand


Rörstrand via Husligheter

Fint sammarbete mellan Lovisa Burfitt och Rörstrand. Jag är en riktigt samlare och älskar burkar och askar av alla de slag. Muggarna verkar himla fina, men mest av allt gillar jag som sagt den fina asken. Passande orden på locket "today I am a bird". Jag känner mig som en fågel. Ofta fri som en fågel som kan flyga var den vill. Andra dagar när jag känner mig extra bräcklig känner jag mig som en glasfågel eller porslinsfågel som så lätt kan gå sönder i småbitar. Håller mina tummar för att jag vinner asken hos Maria på Husligheter där jag är med och tävlar.

Schack matt




Ikea Livet Hemma

Otroligt läcker idé med rutigt bord i stället för rutigt golv. Tycker det blev häftigt stylat med alla svartvita detaljer dessutom. Hemma nöjer jag mig med min svartvita matta från Ikea Stockholm som jag är otroligt nöjd med. Min helg blev förresten allt annat än vad jag tänkt mig. Jag åkte på magsjuka så jag har varit helt knäckt och är det fortfarande. Idag ska jag försöka fylla på kroppen med vätska och energi igen. Känner mig fortfarande alldeles yr och matt.

Mera rosa


COS

Om jag bodde i en COS-stad skulle jag köpa den här rosa sidenblusen. Tänk så fin att ha i vår och sommar. Känns bara lite väl långt bort när det fortfarande ligger en massa snö ute. Jag får alltså fortsätta drömma.

Rosa docs


Vogue UK mars 2011 via Another Amy

Vårigt värre. Skorna fick liksom ett mjukare uttryck i den ljusrosa färgen ihop med den bruna sulan. Fina, men inte riktigt min grej ändå. Jag drömmer ju om en annan modell. De kanske är något för dig Emma?

Helgen i bilder


Bodde flott på Hotell Aveny. På fjärde våningen var det fin utsikt ut över gatan.


Den något annorlunda korridoren utanför hotellrummen.


Nere i foajén finns det ovala fönster,


cylindrar av tyll med lampor i


och konstverk av en lokal konstnär som jag glömt namnet på (någon som vet?)


Efter en runda på stan piffade jag mig inför bloggfesten. Här ligger kvällens festkläder i en hög på golvet.


Mina smycken i närbild.


På festen fick vi först mingla runt med bubbel och plockmat. Bordsplaceringen var sedan fint ordnad med jättefina bordplaceringslappar fastsatta på en liten påse.


Fina vinster fanns till de som hade tur med sina lottnummer. Här ovan två typiska otursnummer.


Som tur var fick alla tre välfyllda goodibags. Mina favoriter i påsarna är armbanden ovan samt presentkort på smycken (älskar accessoarer)


Efter en alldeles för kort natts sömn drog jag mig upp ur sängen och åt mig proppmätt på frukostbuffén på hotellet. Så gott! Favoriten var äggröran som jag gick och fyllde på flera gånger.


Helgen och Umeå-vistelsen avslutades med en fantastisk god pizza på Restaurang Ängen. Lite dyrare än vanliga pizzor, men så mycket bättre råvaror och så himla mycket godare pizzor. Ligger på Mariehem och har ni vägarna förbi Umeå så tycker jag ni ska testa.

Sammanfattningsvis så hade jag en helt fantastisk helg. Mellan frukostbuffén och pizzan hann jag dessutom träffa en gammal barndomskompis. Han och hans sambo bjöd på supergod plockmat och trevligt sällskap.

Klänningen



Ja, den blev klar till slut. Känner mig rätt nöjd. Lååånga ärmar som rynkar sig vid ärmsluten och en snedklippt kant nertill. Det tunna ljusblåa trikåtyget hittade jag i en låda på vinden. Det är ett av många tyger jag fått av min mormor så det känns roligt att det kommer till användning någon gång också. Jag tänker inte lägga upp någon bild på mig med klänningen på, men här, här och här finns bilder. På den sista ser jag rätt arg ut, men så var inte fallet. Jag var bara så obekväm framför kameran. Kvällen var i alla fall helt fantastisk. Tack fina Anna och Theréz som ordnade allt och tack alla fina i sällskapet.

Väskan klar...



Sydde klart väskan igår. Nu ska jag bara fixa det sista på klänningen.

Sigga


Indiska

Hittade den här bland veckans nyheter på Indiska. Påminner en hel del om Tholix-stolarna, fast Sigga är lite billigare. Tycker den här var riktigt fin. Det finns även fina pallar i samma serie. Själv blev jag sugen på att komplettera mina stolar runt köksbordet med en Sigga. Tror det skulle bli en fin blandning. Den ser dock lite ranglig ut så jag undrar om man upplever det då man sitter på den.

Ikväll är det symaskinen som ska fram. Till helgen ska jag gå på bloggfest och eftersom jag inte har hittat några passande kläder att ha på mig tänkte jag sy både klänning och väska själv. Temat är norrsken/is. Får se hur det går...

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på [email protected]
RSS 2.0