Kvällssol



Appropå ljus och vita viloplatser så fick jag in ett underbart kvällsljus i mitt sovrum häromdagen. Man kan tro att min taklampa är tänd, men det är solen som gör den till ett ljusklot. På väggen där klänningen hänger har jag tänkt sätta upp en gammal knopplist. Hoppas jag får tag i en snart.

Klo



Måste bara visa min nya ring. Så himla nöjd! Finns på Scorett (otippat) för ynka 79kr.

Fotogardiner




Bakue knottnerus via Bloesem

Kolla in vilka coola gardiner. Jag gillar hur de skapar illusionen om hur rummet faktiskt skulle kunna se ut i verkligheten bakom gardinerna.

Black Lily

Black Lily

Hittade lite fina saker hos danska Black Lily. Jag skulle vilja ha alltihopa.

Vitt





p1 Ems Edge, p2 och p3 Emmas designblogg, p4 Lotta Agaton

Höstdagjämning idag. Det betyder att vi går mot mörkare tider och att dagarna blir kortare och kortare. Tänkte väga upp det hela med några viloplatser i vitt. Lite ljusterapi så där i förebyggande syfte.

Ingenting

H&M

Lite Lovisa Burfitt från H&M Home. Fler örngott har man alltid behov av så därför var jag tvungen att klicka hem det här. Tycker det är så himla fint! Grävde nyss fram min gamla skiva av Sinéad O'Connor så hennes musik strömmar just nu ut ur mina högtalare.

Lite som jag drömmer om just nu




p1 Costume september 2010, p2 Filippa K lookbook F/W 2010, p3 Elle Interiör mars 2010

1. Fantastisk klänning från H&M. Gillar strukturen i tyget. Tyvärr kan man bara ana modellen på klänningen, men den ser så himla fin ut. Någon som sett den i butik eller en bild på hela klänningen?
2. Jodie Tweed Coat från Filippa K. Drömmer om en underbar och välskräddad höstkappa i ull eller tweed. Den här ligger väldigt bra till om modellen passar mig. Blusen och byxorna ser också himla fina ut.
3. Knopplist att sätta upp på väggen i sovrummet. Se så fint det kan bli. När jag satt på balkongen sista semesterveckan och bläddrade igenom gamla Elle Interiör-nummer fick jag syn på den här bilden. Jag måste få tag på en knopplist. Jag kanske målar den vit för att den ska smälta in i väggen, men jag har inte bestämt mig ännu. Måste liksom få tag en knopplist först. Det ska vara en sån där gammal handsnidad sak som är ganska vanlig i gamla gårdar ute på landet. Sen ska jag hänga upp mina fina väskor, klänningar och blusar på den.

Ursäkta den halvkassa bildkvalitén. Jag fotade direkt ur tidningarna.

Whyred Love




Whyred är ett märke som jag gillar mer och mer. Påsväskan Meta i svart mocka med tofsar spanade jag in i vintras så när den var med på deras rea i webshopen i våras var jag snabb på att klicka hem den. Den är så underbart fin. Den flätade kuvertväskan Alayna köpte jag faktiskt i Nellys webshop för säkert ett år sedan, men jag fick tillbaka pengarna eftersom deras lagersaldo visade fel. Fick nyligen syn på den på Tradera så då budade jag hem den till en bråkdel av nypriset. Den var knappt använd och i nyskick. Fynd! Till hösten har jag spanat in fina Ona. Hade gärna köpt den i förra höstsäsongens färg oak, men nu finns den i oxblod och det kan också funka. Måste klämma och känna på den ordentligt och se hur färgen ser ut i verkligheten, men himla fin är den. Blir ett noga övervägande med tanke på prislappen.

Bokstavskort




Grandpa

I somras när jag var in på Grandpa i Göteborg fingrade jag på de här bokstavskorten. Enkla och fina, men jag kunde inte bestämma mig för vilka bokstäver jag ville ha. Relativt enkelt att göra egna. Skriv ut stora bokstäver på vanligt papper, limma på en kartong och skär till i önskvärd storlek. De här från Grandpa var tryckta på ett ljust grålila papper, mäter 14x21cm och kostar 25kr styck. Tyvärr verkar de vara slut i webshopen, men lyckligt lottade kan köpa dom i deras butiker.

Tavlan är på plats





Ja, så här blev det. Tavlan är äntligen på plats och jag är riktigt nöjd. Hemmapyssel med hjälp av plansch från Nordiska Muséet och deras utställning Modemakt, Ribba-ram och spetsgardin från Ikea. Än så länge saknar jag fortfarande en stor matta att ha på golvet i vardagsrummet. Jag har velat fram och tillbaka och sen blev det sommar. Nu har mina matt-tankar tagit fart igen. Tidigare har jag varit inne på att skaffa en fuskrya i någon cerice/lila/rosa nyans, men sedan den här tavlan kom upp är jag hyfsat mättad på de färgerna. Nu går tankarna åt att skaffa en kohud om jag hittar någon som är lite mörkare brun och inte allt för flammig. Fast jag kan ju hinna ändra mig än gång till...

Armbandstokig



Ja, jag gillar armband. Har blivit ganska många armbandsköp senaste året, men de är ju så användbara och så finns det så många fina. Det här köpte jag alldeles nyligen på Bik Bok för 50kr. Bra pris för ett skinnarmband tycker jag. Jag har sett flera varianter av rosettarmband från bl a Monki och H&M. Det här från Bik Bok fanns i beige och grått också om jag minns rätt. Kanske ska gå tillbaka och köpa ett till...

Min tehylla



Den här hyllan hänger i mitt kök. Jag har länge velat ha en ny Stringhylla att ställa mina teburkar på, men den har liksom inte riktigt passat in förrän nu. Den sitter på väggen mellan mina två köksfönster och fungerar som teförvaring samtidigt som mina fina plåtburkar får agera prydnad. Jag gillar plåtburkar. Senaste tillskotten är två ryska teburkar (nummer ett på mellersta hyllan och nummer två på nedre hyllan). När jag hittade burkarna på en loppis i somras kunde jag liksom inte låta bli att köpa dom. I nuläget är de flesta burkarna fyllda med te. Mina favoriter just nu (sorry Håkan, men Rooibos champange platsar tyvärr inte):
- Grönt te med jordgubb från Kusmi Tea (köpt på bästa affären Haidic)
- Grönt te med yogurt och havtornsmüsli (heter Kustfägring, Höstfägring eller något sådant)
- Sir Williams (svart teblandning gjord av 7 olika sorters kinesiska teer)
- Grön Skellefteåblandning (inte för att jag bor i Skellefteå utan att den på riktigt är väldigt god)
Har ni några favoritsorter när det gäller te? Eller dricker ni bara kaffe? Jag försökte lära mig att dricka kaffe, men kom sedan på att det är bättre jag håller mig till te som jag tycker är så himla gott.

PS. Tavlan är fixad och hänger numera i vardagsrummet. Det blev himla bra. Måste bara fixa några bra bilder på det också. Jag tog några, men de blev tyvärr inte så bra. Återkommer.


Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på [email protected]
RSS 2.0