Glödlampsklase




Filippa

Otroligt läcker lampa som är gjord av glödlampsslingor från Granit. Jag saknar en bra taklampa i vardagsrummet och blir otroligt inspirerad till att knåpa ihop en jag med. Visst är den snygg? Som en stor klase med glödlampor.

Till våren...


Vanillascented

Till våren vill jag gå klädd i den här randiga tröjan från Lindex. Det är så mycket som är fint med den. Lite stor och lös passform, fina ränder, en ficka, fin rundringad hals och lappar på armbågarna. Kan liksom inte bli så mycket bättre. Full pott! Fanns mycket annat fint hos Lindex vår. Bland annat en mörkblå skir blus som finns med bland bilderna här.

Knuckle spine


Björg - KyssJohanna

Björg har många smycken som faller mig i smaken och ringen här ovan är inget undantag. Så himla snygg! Den hamnar på min önskelista direkt. I min familj lägger vi inte så mycket pengar på presenter och julklappar så den lär ju stanna på önskelistan så länge jag inte köper den till mig själv. Tur det är gratis att önska och drömma.

Avalon








Förra helgen när jag var jag till Göteborg hade jag förmånen att få bo en natt på Hotell Avalon. Vilket underbart hotell! På varje våning fanns en fåtölj att slå sig ner i när man väntade på hissen. Alla korridorer pryddes av fina tavlor och lampor. Sängen var underbart skön och det fanns fyra kuddar att välja mellan. Jag gosade ner mig i alla tre som låg i sängen. På hotellet serverades dessutom en underbart god frukost. Favoriterna i buffén var äggröran och Avalon-yogurten. Så himla gott! Kan alltså rekommendera hotellet varmt. Även om man inte bor där kan man köpa in sig på frukostbuffén, äta middag i restaurangen eller ta en drink i baren. Jag vill dit igen...

Hely


Klong

Helt underbar lampa av Katriina Nuutinen för Klong. Såg den i skylten på Krypton form när jag var i Göteborg förra helgen. Där passade den väldigt bra, men var hänger man en sådan lampa hemma? I ett stort fönster? Över matsalsbordet? Den är ju ändå 80cm lång så den kräver sitt utrymme. Vilket som så är den väldigt fin. Säljs i begränsad upplaga om 200st så om du har 15 000kr över så kan en bli din.

Som en filt


finheter

I helgen var jag till Göteborg. Då passade jag på att slinka in på Acne och köpa mig en stor röd halsduk. Jag älskar den! Den är så stor att den även kan fungera som en mindre filt eller poncho om man vill. Perfekt att svepa in sig i om man är så frusen som jag är. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle köpa den i beige eller i rött, men valet föll till slut på den här röda. Så nöjd!

Vänskapsknut


Svenskt Tenn

För att mysa till det i vintermörkret så skulle jag vilja ha en vänskapsknut på bordet med tända ljus i. Tänk vilken värme och mysfaktor den skulle ge. Bra mycket fattigare Linnéa dock, så jag får drömma vidare...

Höst






Jak&Jil

Lite inspirationsbilder som andas höst. Här är det smällkall vinter. Fick en köldchock imorse med -10(!) grader utanför dörren. Brrr. Jag älskar förresten tröjan på bilden högst upp. Gillar hur ränderna liksom flyter ut. Fint. Sen skulle jag gärna ha de där brogue-kängorna på mina fötter och tröjan längst ner har helt underbara ärmar. Lönnlöven är förresten otroligt vackra på hösten. Här föll dom av alldeles för snabbt.

Trä, horn och lampor



p1 Door Sixteen, p2 Sköna Hem

När jag ser de här bilderna blir jag sugen på att snickra ihop ett soffbord. Köpa ett gäng ohyvlade bräder, skruva ihop till ett slags lådkonsruktion och sedan montera stora hjul på. Lite problem bara. Har varken verktygen som behövs eller ens en bil med takräcke att köra hem virket på. Hobbyrum finns däremot i källaren där jag bor. Lite andra fina detaljer: kolla in hornen på väggen på övre bilden och notera golvlamporna på nedre bilden. Så himla fint!

Naglar


Cheap Monday SS11 via Modefeber

Så himla coola! Jag skulle dock hellre vilja ha en enda nagel dinglandes i ett halsband eller i örat. Armbandet var i och för sig helt ok. Jag trivs inte i så stora halsband. Snyggt på andra, men jag känner mig liksom inte riktigt bekväm. Gillar ni stora smycken?

Rose



Modekungen

Jag leter efter den perfekta väskan i naturfärgat läder. Den här ovan hade kunnat vara en kandidat om den inte var gjord av fuskläder. Jag vill ha äkta vara. Den här modellen heter Rose och blir din för 899kr, vilket är lite väl mycket med tanke på materialet. Påminner en hel del om Proenza Schoulers väskor. Hm... Nu när jag börjat kolla runt lite så verkar det vara en kopia av den här väskan. Inte helt ok tycker jag. Bättre att inspireras än att göra en kopia rakt av.

Skulle kunna vara hemma hos mig







Ikea Family Live via Husligheter

Ja, nästan i alla fall. En kohud har jag nämnt ett par gånger och den här ovan har precis en sådan färg jag vill ha. I köksdelen har hon fått till en så himla fin mix av nya, men udda Ikea-stolar och i sovrummet har hon en fiffig och fin klädhörna. Härligt att se exempel på Ikea-hem som inte ser ut att vara tagna direkt ur katalogen. Inspiration!

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på [email protected]
RSS 2.0