Min dag





Foto Oliver Schwarzwald via things I like, things I love

En massa rosa paket till mig för idag är det min födelsedag. Fyller 28 år idag. Ett steg närmare 30 som en kollega sa. Äsch! säger jag. Födelsedagar är i alla fall till för att firas. Har börjat dagen med att öppna lite paket på sängen när jag vaknade och nu ska jag unna mig en lite finare frukost. Ha en bra dag!

Vita blusar



p1 Zara Studio blouse, p2 Asos White

Två perfekta blusar. Helt fantastiskt fina faktiskt. Blusen från Zara går att klicka hem i deras webshop, men den nedre från Asos White finns tyvärr inte längre kvar i sortimentet. Den finns dock i blått. Den är också rätt så fin, men den slår inte den vita.

Manuella


Manuella Cardigan

Svart är snyggt. Så är det bara. Den här jackan/koftan eller vad det är ser så himla fin ut. Jag skulle vilja bära den tillsammans med svarta smala byxor och en överdel i svart, randigt eller vitt och ett par knasiga ringar. Finns att köpa här för den som har råd. Designad av duktiga danskorna på Anywho i samarbete med Kobra. Finns fler plagg här.

Vitt, vitt och mera vitt






Elle Interiör

Lite vit inspiration som får skina ikapp med solen idag. Tröttnar aldrig på det vita. Idag blir det skridskor ute på havsisen. Solglasögon, varm choklad och lite fika följer också med. Ha en fin lördag!

Önskelista

Gina Shopper från Selected Femme (finns här)

Eftersom jag fyller år om ungefär en vecka så har jag knåpat ihop en liten önskelista. Jag förväntar mig inte något presentberg, men om jag fick något av nedanstående skulle jag bli himla glad.

Väska från Selected
Ring från Rodebjer i silver eller guld
Inredningsboken Nesting
Parfym Diptyque Tam Dao
Ballerinaskor i svart från Vagabond
Presentkort på spa
Skiva Lykke Li
En resa
Golvlampa Ikea PS Svarva

I helgen kommer min bror på besök så då ska vi fira min födelsedag lite i förskott. Ska bli himla trevligt!

Klo och kristall


Carolines mode

Klickade in lite snabbt till Carolines mode och blev väldigt förtjust i hennes halsband från Fashionology. Så snygga! Jag skulle vilja ha båda två. Har faktiskt ett halsband därifrån med ett fågelkranie samt en kloring av silver. Två smycken jag gillar väldigt mycket och använder ofta. Bär dom tillsammans eller var och en för sig. Dock varken till nätbrynja eller skinnjacka för riktigt så tuff är jag inte. Älskar stilkrocken när jag har dom tillsammans med en blommig klänning eller något annat lite gulligare klädesplagg, men oftast blir det något helsvart till.

Berlin - shopping







Berlin-resan var ingen shoppingresa direkt, men jag hann köpa med mig lite saker ändå. Vykorten köptes på lite olika muséer och resterande köptes på favoritbutiken COS. Längtar tills de öppnar i Stockholm. De röda fingervantarna är stickade av mjuk kashmirull. Den randiga tröjan i mitten har redan blivit en favorit. Jag har på mig den idag tillsammans med det översta bruna armbandet. Den nedersta tröjan är av finstickad bomull och har en svart sidenblus med knappar på ryggen. Har varit för kallt för att använda den hittills, men jag är säker på att den kommer bli välanvänd senare i vår. Märks det att jag gillar randigt? Även om jag redan har så mycket randigt i garderoben så kan jag inte låta bli att köpa mer för jag tycker det är så fint.

Glödlampor




I helgen var min pappa och hälsade på. Eftersom han är så bra på elektronik så passade jag på att förverkliga en lampidé jag hade. Lamphållare, kabel, sockerbitar, plastkåpa, kontakt och stooora glödlampor inhandlades för totalt 265kr. Sedan så pysslade pappa ihop lampan efter mina instruktioner. Lampknippet hänger numera i mitt vardagsrum och med en dimmer så kan jag dessutom anpassa ljusstyrka efter behov. Just nu lyser den lite lagom svagt och sprider mysljus i mitt vardagsrum. Jag är supernöjd. Tack pappa!

Udda stolar




I köket har jag ett gäng udda stolar som jag har bytt tygsits på. Jag har spanat och köpt dem på olika loppisar. Min tanke när jag började samla var att jag skulle måla alla stolar vita, men sedan kom jag på att de är rätt fina som de är. De går ju alltid att måla vid ett senare tillfälle om inte annat. Att slippa måla var också ett sätt att få nya stolar lite snabbare. Än så länge har jag bara fem stolar så jag letar efter en sjätte att ha runt mitt stora köksbord. Den femte stolen som inte finns med på bild är likadan som den bruna längst ner till höger. Tyget har jag förresten köpt på Åhléns som reade ut det lagom till jag bestämde mig för att shoppa loss. Jag gillar att det är lite Josef Frank-inspirerat med en massa växter och djur. Samma tyg återfinns på en stor spännram på väggen i köket. Jakten på den sjätte stolen fortsätter.

Svart spets




Precis innan jag åkte till Berlin kunde jag inte låta bli att spontanköpa den här spetsklänningen på H&M. Inte har jag ångrat mig heller för den är verkligen jättefin och har redan blivit en favorit i garderoben. Nöjd!

Röd väska

Zara

Den här väskan åker rakt in på min vårönskelista. Min garderob är i övrigt rätt färglös så då kan det vara himla fint med en färgglad väska. Att den dessutom är gjord av äkta skinn gör inte saken sämre. Jag vill ha...

Black Swan



I lördags var jag och såg Black Swan på den lokala biografen. Den var helt fantastisk! Om ni inte har sett den så tycker jag ni ska göra det. En riktig biofilm. Den låter en inte obemärkt förbi, utan känslor och uttryck dröjer sig kvar ett tag. Läskig emellanåt, men även otroligt vacker.

Vårinspiration



The Sartorialist

Lite färg och böljande plisserad långkjol får pynta bloggen den här lördagen. Solen strålade här ute tidigare idag, men så försvann den plötsligt för att ge plats åt lite snöflingor. Gillas inte. Snön får gärna smälta bort illa kvickt om ni frågar mig för nu vill jag ha vår och barmark.

Berlin - detaljer










Berlin hade så mycket fint att se på och uppleva. Här är ett urval av alla detaljer som jag observerade under helgen. Jag vill dit igen!

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på [email protected]
RSS 2.0