Turbo



Ikea Livet Hemma

En februarinyhet från Ikea gjord av matt svart träplastkomposit. Tycker materialet låter väldigt spännande. Jag skulle vilja klämma och känna på det lite. Hur som helst tycker jag klädstången var himla fin, men nästan ännu finare är bilderna. Om jag hade haft plats över för en klädstång skulle jag nog slagit till på den här. Nu får det räcka med den jag har i hallen som har integrerat skoställ. Den är jag himla nöjd med.

Brogues


Asos

I vår vill jag ha ett par bruna brogues. Har länge letat utan att hitta rätt modell och rätt storlek. De här från Asos tycker jag var himla fina även i svart lack. Jag har dock redan ett par kängor i svart lack så det får räcka. Vagabond har ett par bruna skor som jag tycker är rätt fina, men jag har inte bestämt mig för om det är helt rätt modell ändå. Vill nog ha den där synliga sulkanten runtom skon. Någon som har skotips?

Väghult de luxe


Sköna Hem

När jag bläddrade i senaste numret av Sköna Hem fastnade jag direkt för de här ljusstakarna bland "Årets bästa köp". Så himla bra idé! Perfekt sätt att pimpa sin Väghult från Ikea. Ljusstaken kostar bara 9kr och för en tia eller två kan man hitta ljusmanschetter i glas på loppis. Jag tror kombinationen blir väldigt fin även med en vit Väghult. Det är lite väl långt till Ikea härifrån, men nästa gång jag åker dit kommer det nog slinka ner någon ljusstake eller två. I flaskan syns Top light från Design House Stockholm. Inte så tokig den heller.

Två lika



p1 Kiki de Montparnasse via Kling, p2 Ellen Claesson

Lyx eller budget hade också kunnat vara en lämplig rubrik för de här ringarna är verkligen väldigt lika. Och fina. Den lyxigare varianten är designad av Kiki de Montparnasse och är gjord av 14k guld, men finns i en lite billigare variant av sterlingsilver. Efter att jag såg Elin Klings ring i julas så har jag varit riktigt sugen på att fixa en själv på något sätt fast i silver. Det behövs inte nu längre för Ellen har gjort en i silver. Bilder och mer info och om hur man beställer finns här.

På en spik


Freunde von Freunden via Amy

Väldigt enkel idé som blev otroligt dekorativ. Lite spik och ett gäng fina halsband så kan man lätta fixa liknande arrangemang själv.

Nyanser av vitt




Sköna Hem

Olika nyanser av vitt. Ja, det har jag fått en ordentlig dos av i helgen. Den spenderades nämligen på en snöskoter i skogen. Svansele Vildmarkscenter arrangerar turer där man kör snöskoter, bor i kåta/stuga, badar tunna, isvak och bastu, pimplar röding som sedan grillas över öppen eld. Helgen har varit ett riktigt äventyr. Ett helt fantastiskt äventyr. 15-20mil på skoter känns i kroppen kan jag säga. Nu ska jag däcka i soffan. När jag återfått krafterna i veckan tänkte jag dela med mig av några bilder också. Då får ni se hur fantastiskt vackert allt var.

Puderrosa


finheter

Ja, det är färgen på min nya väska. Lagom liten i storleken när bara mobilen och plånboken ska med och så har den en lång axelrem. Blev himla nöjd då jag hittade den på Filippa K outlet på mellandagsrea. Helt överkomligt. Jag har inte hunnit använda den ännu, men jag tror den kommer bli välanvänd i vår och sommar. Har en likadan svart som jag älskar och använder ofta. Céline, släng dig i väggen.

Avundsjuk


Fashion Squad

Ja, jag blir lite avundsjuk på Carolina som just köpt den fina Céline-väskan. Sen har hon tagit en sån fin bild på den ockå där den står inbäddad i ett fluffigt fårskinn (eller ryamatta, vad det nu är). Det känns dock ointressant hur många tusenlappar den faktiskt kostar. Om jag skulle få motsvarande summa över skulle jag nog hellre lägga det på en resa. Den får duga som ögongodis helt enkelt.

Fullmåne


via Google

Fantastiskt fin fullmåne ute idag. Jag blev så glad imorse när jag vaknade och såg en stor och ljusgul fullmåne lysa upp rakt utanför mitt sovrumsfönster. Känns som en bra start på dagen. Det är dessutom väldigt klart väder här idag också så den lyser lika klart och fint ikväll. Jag gillar verkligen fullmåne.

Apelsin


finheter

Jag avslutar min tisdag med ett glas färskpressad apelsinjos. Så himla gott! Blir dessutom trevligare när jag tog ett finglas och passade på att använda min julklappsbricka.

Vintage sofa






Gala Gonzalez Am-Lul.com

Hej tisdag. Trött dag idag. Hittade lite fina bilder hos Gala Gonzalez. En sån där fåtölj skulle jag inte tacka nej till. Hårsvallet var å andra sidan inte helt fel det heller. Tyget som släppt undertill på fåtöljen avslöjar att den måste ha varit väldigt omtyckt. Många som studsat loss i den genom åren kan jag tänka mig.

Industriellt









Wo and Wé collection

I höstas fick jag ett mail från Olivier i Frankrike om att han börjat göra lampor. Wo and Wé collecion kallar han sitt företag. Vet egentligen inte varför jag inte visat det här tidigare för han gör verkligen så snygga lampor. Lite svårplacerade kanske för en del av dem kräver sin takhöjd samt att stilen är rätt speciell. Favoriten är taklampan näst längst ner. Så läcker. Och så gillar jag verkligen den nedersta bilden med skruvstädet på arbetsbänken. Fina lampor och fina bilder.

Detaljer i vitt



finheter

På byrån i sovrummet står ett par tavlor som jag inte visste var jag skulle göra av efter flytten i våras. Sedan har de fått stå kvar eftersom jag tycker att de passar rätt så bra där. Min vita orkidé har tyvärr vissnat, men i tre månader blommade den så himla fint. Nu är det bara de gröna bladen kvar... Även om jag oftast bäddar helvitt i sängen så gillar jag att ha örngott med olika tryck. Favoriten är det här ovan som jag klickade hem från H&M Home.

Årets designer: Rodebjer


Rodebjer

I alla fall om Elle får bestämma. Hur som helst så tycker jag klänningen ovan är så himla fin. Dessutom otroligt fin bild med magiskt ljus. Fler bilder från vår- och sommarkollektionen finns här.

Leo



Carolines mode

Jag är inget jättestort fan av leopardmönstrat och skulle till exempel inte kunna tänka mig att bära en klänning med det mönstret. Däremot så gillar jag de här skorna. Alldeles lagom mycket leopard för min smak, precis som strumporna och scarfen jag redan äger med samma mönster. Skorna skulle jag däremot bära med betydligt mer nedtonade och enklare plagg än en gul klänning som ovan.

Äntligen!



COS SS11

Fina Johanna tipsade mig om att det nu är klart att COS öppnar en butik i Sverige. Äntligen säger jag bara! De kommer att öppna butik på Biblioteksgatan i Stockholm nu i sommar. COS kommer alltså bli ett givet stopp på alla mina Stockholmstrippar framöver. I somras när jag var på semester slank jag in på COS och shoppade lite. Jag är fortfarande otroligt nöjd med allt jag köpte då, men speciellt nöjd är jag med väskan som jag faktiskt använder varje dag. Jag ångrade mig en del att jag inte köpte väskan i brunt, men den här ovan är ju också riktigt fin. Denna trista tisdag blev genast något ljusare efter den glada COS-nyheten.

Här finns fler bilder från deras lookbook.

Shelf Lamp



Andreas Engesvik via Lotta Agaton

Så himla häftig och snygg i all sin enkelhet - kolla in Shelf Lamp. Lampfot av tätvuxen furu och skärm av lackad plåt. Jag skulle kunna tänka mig en vit. Det skulle vara effektfullt att lysa upp en vägg med den. Vilken rymd man skulle få i rummet då.

Skirt, transparent och plisserat




Elle Interiör

Idag har jag tvättat och härnäst ska jag bädda rent i sängen. Blir vitt nu igen. Älskar vita sängkläder. Känns lyxigt, fräscht och lite som att bo på hotell. Och visst skulle man bli lite lyckligare av att ha kassarna ovan med på shoppingturen? Det tror jag...

Alexa Chung



Stockholm Streetstyle

En som alltid klär sig snyggt och inpsirerar mig är Alexa Chung. Jag har sparat massor av bilder på henne och en av de första bilderna har jag fortfarande kvar som bakgrund på min dator. Inspiration!

Multiväxt


Lotta Olsson

I en längtan efter våren postar jag Multiväxt av grafikern Lotta Olsson. Tycker den är helt underbart vacker. Den här och ett gäng andra illustrationer finns att köpa på hennes hemsida, Wonderwall och Form/Designcenter i Malmö. Multiträd är min solklara favorit och den skulle passa fint i mitt kök eller vardagsrum.

Lili Ji


Stockholm Streetstyle

Har ingen aning om vem Lili Ji är, men fin är hon. Älskar skorna!

Favoriten


Chanel SS11

Det cirkulerar många bilder på olika vårkampanjer just nu. Jag brukar inte riktigt vara så överdrivet förtjust, men den här har jag fastnat för. Så himla fin! Har ni någon favoritkampanj?

Resa


H&M

Imorn blir det jobb igen, men jag är inte det minsta laddad. Jul- och nyårshelgerna har sugit musten ur mig så helst av allt skulle jag bara vilja packa väskan och resa bort ett tag. Lite sol och värme kanske? Eller en lugn och mysig herrgård där jag kan krypa upp framför en brasa och läsa. Eftersom mina semesterdagar är slut så blir det ingen resa, men jag hade gärna packat i den här blommiga väskan från H&M Divided.

110101



Att ett år kan gå så väldigt fort, men ändå vara så händelserikt. Eftersom jag har ett heltidsjobb så är bloggen min lilla hobby, en inspirationsbok som jag fyller med saker som jag gillar. Jag hoppas att ni också gillar den och att ni följer med mig in i det nya året. Gott nytt 2011!

PS. Ändrade rubrik i efterhand. Ursprungstanken är oftast bäst. Grattis bloggen!

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på [email protected]
RSS 2.0