Flitens lampa lyser

foto: Linnéa Svan, finheter

Har besök av en fin vän. Vi har ätit sushi, druckit bubbelvin och pratat massor. Sedan så har vi pysslat lite. Jag har gjort om min sovrumslampa. Blev mycket nöjd! Enkelt är bäst. Förstår inte varför jag krånglade till det tidigare. Ska se om jag lyckas fota någon dag när ljuset är bra. När vi hade pysselhelg tidigare i vintras hemma hos henne så gjorde jag om hennes kökslampa lite. Med inspiraiton från Jonas Bohlins lampa Liv så fick lampstommen en stor kjol av tyll i rosa, rött och orange. Blev riktigt bra!

PS. Tack för alla gratulationer! Hade en helt underbar födelsedag :)

Min dag!Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är faktiskt min födelsedag. Hurra hurra hurra!

Favoritmagasin


foto: Linnéa Svan, finheter

Lycka när senaste numret av Styleby låg i brevlådan häromdagen. Alltid lika inspirerande och till bredden fyllt av snygga bilder, plocksidor och reportage. De lyckas liksom pricka in min smak när det gäller det mesta. Love!

Helgenfoto: Linnéa Svan, finheter

I lördags hade jag lite fest här hemma och firade min födelsedag i förskott (fyller på torsdag). Det var mycket trevligt! Tack alla som kom och tack för fina presenter! Det blev en hel del bubbel som synes och så fick jag snittblommor. Ostarna ligger i kylen för provsmakning senare i veckan och chokladen ska jag nog smaka av på självaste bemärkelsedagen. Jag uppskattar så klart alla andra presenter lika mycket även om de inte fick vara med på bild. Nu ska här bakas. Hoppas jag har alla ingredienser hemma till havreflarn.

Lotta Agaton shopfoto Pia Ulin, styling Lotta Agaton

Ord är överflödiga. Love.

COS sale
COS coat, gloves, clutch

COS startar deras mid-season sale idag. Mina favoriter ser ni ovan. Varför får jag aldrig nog av enkla svarta väskor? Tycks alltid finnas nya användningsområden. Annie - slå till på jackan! Du skulle vara jättefin i den. Jag har förresten en liknande själv som jag köpte second hand förra våren. Snart dags att plocka ner den från förrådet. Välkommen vår!

Min sängfinheter

Idag hade jag gärna legat kvar i min säng länge länge... Jag ska dock ställa till med lite fest ikväll så sängen får vänta på mitt sällskap ett tag till. Ikväll ska jag nämligen fira min födelsedag lite i förskott. Hoppas ni får en fin helg!

I just go with the flow

via 20kvadrat

Har ett sånt flyt just nu. Kan inte säga det bättre än ovan - I love right now!

På min sovrumsväggfinheter

På min senaste Stockholmsresa köpte jag med mig lite vykort när jag besökte Fotografiska. De har nu fått komma upp på min sovrumsvägg ihop med ett urklipp. Lite inspiration och fina bilder att vila ögonen på. Hoppas ni får en fin dag!

Fulfuru


IKEA Livet Hemma, Nina Broberg

Mera trärena matieral i inredningen har länge varit på ingång. Furu som länge varit fult och skamligt gör ett återtåg, men på ett modernare sätt. Senaste Ikea PS-kollektionen innehåller ett par exempel på det. Jag vet inte om jag skulle släppa in furu i mitt hem, men det gör sig fint på bild. Fulfuru som Simon (i Design Simon och Thomas på TV3) skulle ha sagt.

Nattuggla


Wisuella via 20kvadrat

Kan bara instämma med Josefin. Jag är inte någon morgonmänniska.

Spår & Spricka


Gunilla Samberg, foto: finheter

På en promenad ute i solen idag slank vi in på muséet och kollade in de aktuella utställningarna. På Museum Anna Nordlander har Gunilla Samberg en utställning som heter Spår & Spricka. Hon hade rätt märkliga installationer som inte var helt lätt att begripa sig på, men de här orangemålade stolarna tyckte jag var riktigt häftiga.

Trend update
H&M

Lite nytt från H&M Trend som letat sig in i deras webshop i veckan. Jag gillar allt! Skulle dessutom vara snyggt att matcha ihop de blommiga byxorna med den blommiga tröjan till. Galet mycket blommor, men lite coolt ändå.

Tre


IKEA Livet Hemma/Nina Broberg

Lite inspiration så här, sent på en torsdagskväll. Har så många bilder i kameran att visa. Hoppas jag lyckas fixa lite med det i helgen. Ögonen går i kors och sängen ropar så jag nu ska kolla in ögonlocken en stund...

Shades

Artilleriet

Sol ute, sol inne och sol i sinne. Solglasögonen åker på idag. Befinner mig i Stockholm som bjuder på 10 grader och sol. Härligt! Här ovan ett gäng snygga solglasögon som finns på Artilleriet i Göteborg.

Neon

p1 Trine Thorsen via Riazzoli, p2 Irina Graewe via Hannasroom, p3 finheter, p4 här via Hannasroom, p5 5inchandup, p6 maffashion via Sötsur


Gillar detaljer i starka färger och neon. Kanske dags för lite neon på naglarna?

Uppdatering: Bytte ut bild nr 5. Hittade en som jag gillade mer.

Just nu


Gillar den här bilden. Tycker dessutom det var ett roligt sammanträffande att jag satte min Tertial-lampa i fönstret bara ett par veckor före den här bilden trillade in i min mailbox.


Sydde nyligen ett gäng örngott i ett blå-och-vitmönstrat tyg som liknar det ovan. Påminner lite om blåmönstrat porslin. Gillar!


Gillar allt på den här bilden. Lampan säger jag bara. Lampan. Blir även sugen på att riva loss i tidningar och göra moodbords på någon vägg här hemma.


Har kärat ner mig totalt i den här toppen från H&M Trend. Vill ha!

Ja, lite av det som snurrar i mitt huvud just nu. Gällande toppen från H&M så undrar jag helt seriöst om den finns kvar i butik och om det finns någon vänlig själ där ute som kan tänka sig att agera personal shopper åt mig? Lämna gärna en kommentar i sådana fall eller maila (kontaktuppgifter längst upp till höger). Tack!

p1, p2 Ikea livet hemma, p3 Trendenser, p4 Cover februari 2012

All the coffee in Colombia won't make me a morning person.

...

Fredagsmys


Carina Kågström, via Gula Villan

Skönt med helg. Hoppas ni får en fin fredagskväll!

Clipboard

p1-p3 STIL Inspiration, p4 Anyhow

Klickade hem tre stycken clipboards häromdagen som borde dyka upp på posten när som helst. Tror det sättet att samla bilder på kommer att passa mig bra så jag slog till efter en tids funderande. Kanske en hamnar vid sängen så som Pella gjort? Mycket fint. Såg en annan variant hos Frida på Trendenser med svarta clipboards upphängda i snören (tror de är inköpta på Granit). Om jag hade haft en kontor skulle det varit ett bra alternativ till anslagstavla med plats för massor av inspirationsbilder. Just nu ligger diverse urklipp och dräller på köksbord, skrivbord och i någon låda...

Min profilbild

finheter


Skrivs av Linnéa Svan. Här visar jag sånt jag tycker om - inredning, mode och fina saker. Om du har idéer och tips eller bara vill säga hej kan du kontakta mig på finheter@gmail.com
RSS 2.0